Gietvloer offerte Gietvloer offerte

Vragen over vloeren

Deze pagina geeft de mogelijkheid veel gestelde vragen te lezen.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor de gietvloeren?

Onze gietvloer systemen DGF & DGR zijn leverbaar in elke RAL, Sikkens en NCS kleur. De keuze kan zijn de gietvloer in één kleur aan te brengen. Tevens bestaat de mogelijkheid een combinatie van twee kleuren aan te kiezen. Bij een keuze bestaande uit een twee kleuren combinatie ontstaan er uit één lopende structuren. De structuren zijn in een druk of rustig patroon aan te brengen.

Hoe lang van te voren is het uitkiezen van een kleur noodzakelijk?

Prettig is wanneer drie weken voor aanvang van de werkzaamheden de kleur keuze definitief is. De fabriek heeft dan voldoende tijd om de kleuren zorgvuldig te produceren. In de tussentijd voeren wij vaak een werkbezoek uit om vooraf elke detail te hebben besproken.

Wat is een DGF design gietvloer systeem?

Het DGF systeem is een polyurethane gietvloer systeem. Dit systeem bezit een bijzondere eigenschap waardoor Design Gietvloer gerust een 5 jarige garantie op verkleuring door middel van UV straling (verkleuring d.m.v. zonlicht) kan geven. Dit systeem is uniek in zijn soort waar we dan ook ontzettend trots op zijn. Het DGF systeem bestaat uit vier verschillende lagen. Naast UV bestendigheid zijn de hard- elastische en slijtvastheid belangrijke eigenschappen.

Wat is een DGR design gietvloer systeem?

Het DGR vloersysteem is een polyurethane gietvloer welke in tegenstelling tot het DGF systeem UV verkleurende eigenschappen bezit. Prijstechnisch is dit systeem hierdoor aantrekkelijk. Een sterk en elastisch vloersysteem welke vaak toegepast word in de bedrijfssector. Het DGR gietvloer systeem bestaat uit vier lagen en is leverbaar in elke RAL, Sikkens en NCS kleur en kleurencombinatie.

Is een gietvloer gemakkelijk te onderhouden?

Onze Design vloeren zijn gemakkelijk te reinigen doordat de gietvloeren volledig vloerstofdicht zijn. Vuil kan zich niet ophopen tussen voegen en naden. Een gietvloer wordt simpelweg gereinigd met een vochtige dweil met een zeepvrij schoonmaakartikel. Om een streeploos resultaat te hebben adviseren we de vloer met een vloertrekker na te trekken.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Doordat de laatste laag van een gietvloer bestaat uit een transparante beschermlaag is deze laag gemakkelijk te renoveren. Dit is vergelijkbaar met de was, olie of laklaag van een houtenvloer. Het vervangen van de toplaag gebeurd gemiddeld eens in de 8 jaar. Na het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag is de vloer weer als nieuw, op deze wijze heeft een gietvloer een oneindig leven.

Welke aandachtspunten zijn belangrijk voor een mooie vloer- wand aansluiting?

Tegenwoordig is het een trend om te kiezen voor een plintloze vloer – wand aansluiting. Voor het mooiste resultaat is het van belang om te muur volledig tot op de vloer te stuken en te schilderen. Vervolgens kunnen wij een mooie, strakke aansluiting maken. Voor muren waarbij gekozen wordt om een plint te plaatsen adviseren wij alvorens de gietvloer aangebracht te worden de plinten te plaatsen. Deze kunnen in de grondverf worden gezet en nadat de gietvloer geplaatst is worden afgeschilderd. RVS plinten adviseren we om tevens vooraf te plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om de plinten na het aanbrengen van de vloer te plaatsen, elektra kabel en dergelijke kunnen daar achter verwerkt worden.

Wanneer is de gietvloer weer beloopbaar?

Een gietvloer wordt gemaakt in een werkweek. Beginnende op een maandag waar vervolgens op de vrijdag de laatste laag wordt aangebracht. De gietvloer is na één dag beloopbaar, na drie dagen mechanisch belastbaar voor zware spullen. 7 dagen na het aanbrengen van de laatste laag is de gietvloer chemisch uitgehard. Belangrijk is de eerste week voorzichtig te zijn met het langdurig laten liggen van vloeistoffen.

In hoeveel dagen wordt een pu gietvloer gemaakt?

Een polyurethane gietvloer wordt in vijf werkdagen gemaakt. Dit doordat een pu gietvloer systeem bestaat uit 4 verschillende natte lagen welke tussentijd 10 a 16 uur dienen te drogen. We starten nagenoeg altijd op een maandag. Veelal vindt op de zaterdag of maandag een oplevering plaats.

Wordt de vloer opgeleverd?

Elk project welke we maken leveren we op. Voor de klantvriendelijkheid en de keer op keer mooie resultaten, gezien de passie voor het vak vinden we het leuk om samen met de klant het eindresultaat te bekijken. Alles door te lopen, het enthousiasme van de klant te ondervinden en de klant veel woon, werk of gebruiksplezier te wensen.

Waarin zit het enorme prijsverschil ten opzichte van andere aanbieders?

Doordat Design Gietvloer een specifieke werkwijze hanteert kunnen we goedkoper zijn dan andere aanbieders. Flexibel zijn dan ook al onze werknemers, breed inzetbaar en nergens te beroerd voor. Hardwerkende, sociale Nederlandse werknemers waardoor extra projectleiders overbodig zijn. Door kortere lijnen wordt simpelweg financiën bespaard welke we dan ook niet berekenen. Design Gietvloer is gespecialiseerd in meerdere vloersystemen. De afzet is in de loop der jaren is hierdoor dan ook flink gestegen waardoor elke grondstof leverancier graag zaken met ons wil doen. Goede prijsafspraken zijn hieruit dat het gevolg. De één ziet dit als extra winst de ander hanteert graag reële prijzen. Uiteraard zijn er altijd bedrijven welke goedkoper zijn, kwaliteit kan alsnog haalbaar zijn maar veelal is gebleken dat dit een laatste redmiddel is om overeind te blijven. Belangrijk is dan ook op te passen voor een faillissement of een aangeboden kwaliteit welke helaas niet altijd gehanteerd wordt. Design Gietvloer denkt op langer termijn, helaas zitten in elk segment tijdelijke goudzoekers. Advies, vraag altijd uitgebreid naar de garantie voorwaarden. Een hoop duidelijkheden kunnen hieruit ontstaan.

Wat is het verschil tussen een coatingvloer en een design gietvloer?

- Het verschil tussen een coating vloer en een gietvloer is erg groot. Een coating bestaat uit twee kleurlagen welke met een roller worden aangebracht. Het uiterlijk van de vloercoating bestaat hierdoor uit een sinasappel structuur en alle oneffenheden welke in de huidige ondergrond aanwezig zijn blijven zichtbaar. De coatingvloer bestaat uit totaal één kilogram aan materiaal.

- Een design gietvloer daarin tegen bestaat uit vier verschillende lagen. De eerste twee lagen dienen voor het uitvlakken en weg werken van oneffenheden in de huidige ondergrond. De kleurlaag wordt met een vlakspaan aangebracht waardoor geen sinaasappel structuur ontstaat zoals bij de coatingvloer. De design gietvloer bestaat uit ruim 4 tot 5 kilogram aan materiaal. Prijstechnisch is een design gietvloer hierdoor dan ook duurder.

Welk kunststofvloer systeem dient gekozen te worden?

Kunststofvloer systemen brengen wij onder in een aantal segmenten.
Coatingvloer systeem; industriŽle toepassing waar prijs belangrijk is.
Epoxy gietvloer systeem; industriŽle toepassing waar uiterlijk tevens een rol speelt.
Troffelvloer systeem; toepasbaar in natte ruimten als horeca keukens.
Marmerstone systeem; winkeliersegment voor specifieke eyecather.
DGR design gietvloer; moderne vloeroplossing voor winkel en kantoor.
DGF design gietvloer; moderne vloeroplossing voor woning, winkel en kantoor.