Gietvloer offerte Gietvloer offerte

Epoxy gietvloeren

Design Gietvloer is in de loop der jaren uitgegroeid als specialist in de kunststofvloeren sector. Een kunststofvloer van Design Gietvloer is niet zomaar een vloer, maar een vloeroplossing op maat.

De volgende systemen zijn in ons assortiment ontstaan;

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een twee componenten kunststof vloeroplossing welke wordt gegoten met vloeibaar epoxyhars. Een epoxy gietvloer bestaat uit hetzelfde bestandsdeel als een vloercoating. Bij dit type vloeroplossing wordt minimaal 4 kilogram per vierkante meter aangebracht. Een vloercoating daarin tegen bestaat uit 0,8 kilogram. Het vloeibare epoxyhars hard binnen 16 uur na applicatie uit. De epoxy gietvloer uit zich in een vlak, strak en naadloos geheel. Een epoxy vloer wordt vanwege zijn breed uit één lopende eigenschappen toegepast in de industriële bedrijfssector waar uiterlijk naast functionaliteit een belangrijke rol speelt

Hoe wordt een epoxy gietvloer aangebracht?

Een epoxy gietvloer bestaat uit twee tot drie verschillende lagen welke tussentijd 16 uur dienen te drogen. De eerste en tweede laag wordt door middel van een vlakspaan aangebracht. De derde laag wordt vaak achterwege gelaten wegens besparende overwegingen. Deze derde laag kan dienen als beschermlaag welke tevens voor een verhoogd onderhoudscomfort zorgt.

Onze Epoxy gietvloer vloersystemen

Het DGE Epoxy gietvloer systeem

Het DGE systeem is volledig opgebouwd voor de industriële toepassing. Een vloeroplossing welke bestand is tegen de meest zware belasting. Het DGE epoxy gietvloer is een combinatie van functionaliteit en samenhangend met een mooi, strak en vlak uiterlijk. Ons systeem is bestand tegen de meest zware belastingen als heftrucs, palletwagens, auto’s en vliegtuigen. Het DGE systeem is tevens geschikt in de voeding-, en fabricage industrie.

DGE Systeem opbouw

 • DGX 1090 Beschermlaag,
  Voor gebruikscomfort en hoge slijtvastheid. (optie)
 • DGE 6890 Epoxy Gietvloer,
  Epoxy vloer met hoge druk en treksterkte.
 • EPF 6200 Dichtzetmassa,
  Kwartsmix voor mechanische en chemische belasting

Wat zijn de eigenschappen van een epoxy gietvloer?

De eigenschappen van een epoxy gietvloer betreft een strak, vlak en voegloos geheel. Vanwege de laagdikte is de vloer vrij van oneffenheden wat zich uit in een comfortabel schoonmaak gemak. Het bestandsdeel epoxy waaruit de epoxy gietvloer bestaat is een harde, vaste stof. Dit zorgt voor sterke en hoge hardheid. Vanwege deze eigenschap is een epoxy gietvloer toe te passen in een breed segment waar chemische,- hygiënische,- en belastingklasse; Zwaar gebruik, van toepassing zijn.

epoxy gietvloer elektrisch geleidende vloer

Het DGEg Elektrisch geleidend vloer systeem

Elektrisch geleidende vloersystemen worden toegepast in de elektra fabricage industrie. Het DGeg systeem heeft een statisch geleidende functie waardoor veilig elektronische apparatuur gefabriceerd kan worden. Deze veilige werk situatie ontstaat doordat dit type vloeroplossing in elke laag voorzien is van koperdeeltjes welke in contact staan met de aarde. Het totale systeem bestaat uit drie verschillende lagen welke te samen zorg dragen voor het begeleiden van een statische aangelegenheid naar de aarde.

DGEg Systeem opbouw

 • DGE 2400 Epoxy Gietvloer
  Elektrisch geleidende gietlaag
 • EPG 6650 Contact primer
  Elektrisch geleidende tussenstrijk
 • EPG Koperstrips
  Welke in contact staat met aarde en gietvloer
 • EPF 6200 Dichtzetmassa
  Voor hechting en isoleren van de ondervloer


kunststof vloersystemen epoxy gietvloeren troffel vloeren

design gietvloeren ondervloer egaliseren marmerstone vloeren