Gietvloer offerte Gietvloer offerte

Coating vloeren

Design Gietvloer is in de loop der jaren uitgegroeid als specialist in de coatingvloeren sector. Een kunststofvloer van Design Gietvloer is niet zomaar een vloer, maar een vloeroplossing op maat.

De volgende systemen zijn in ons assortiment ontstaan;

Wat is een coatingvloer?

Een coating vloer is een vloeroplossing bestaande uit een kunststof rolcoating, geschikt voor industriële doeleinden. Een coating systeem bestaat uit een twee kleurlagen welke tussentijds 16uur dienen te drogen. Geproduceerd wordt een coating van het bestandsdeel epoxy. Als toepassing wordt een vloercoating gebruikt als vloeroplossing in de op-, en overslag-, voeding-, fabricage-, en automobielsector. Leverbaar is een coatingvloer in elke RAL kleur.

Hoe wordt een coatingvloer aangebracht?

Een vloercoating bestaat uit twee verschillende natte lagen welke worden aangebracht met een vachtroller. Het uiterlijk wordt hierdoor voorzien van een sinasappel structuur. Alvorens het aanbrengen van de lagen kleurcoating wordt de ondervloer volledig geschuurd en schoongemaakt.

Wat zijn de eigenschappen van een coatingvloer?

Dankzij de eigenschappen van een coatingvloer welke naadloos, vloeistofdicht en chemisch belastbaar zijn, is de toepassing breed inzetbaar. Vanwege de hardheid en het naad,- of voeg,- loos uiterlijk gemakkelijk te onderhouden.


Onze Coating vloersystemen

DGC Coatingvloer systeem

De DGC vloercoating is een kunsthars gebonden vloersysteem, bestaande uit twee componenten epoxy. Ons DGC coatingvloersysteem wordt vaak als goedkope vloeroplossing toegepast in de industriële bedrijfssector. Dit vloersysteem wordt door middel van een vachtroller aangebracht, in tegenstelling tot onze andere kunststofvloer systemen welke worden verwerkt met een vlakspaan. Het DGC systeem bestaat uit twee verschillende lagen welke binnen twee dagen worden aangebracht. Leverbaar is de DGC coatingvloer in elke RAL kleur. Tevens uit te voeren in een antislip versie.

Coating vloeren Coating vloersystemen

DGC Systeem opbouw

 • EPC 3900 kleurcoating
  Voor sterke hechting op de ondervloer.
 • EPC 3900 kleurcoating
  Voor gebruikscomfort met hoge slijtvastheid.

DGCwa Coatingvloer systeem

Het DGCwa coatingvloer systeem is een damp-open rolcoating systeem. Dit systeem is als toepassing zeer geschikt waar het grondwaterniveau boven het vloeroppervlak staat. Het kleurcoating systeem is als toepassing geschikt in de industriële sector. Het uiterlijk heeft een matte uitstraling en leverbaar in elke RAL kleur en tevens te voorzien van antislip korrel.

DGCwa Systeem opbouw

 • EPC 3600 kleurcoating wa
  Voor sterke hechting op de ondervloer.
 • EPC 3600 kleurcoating wa
  Voor gebruikscomfort met hoge slijtvastheid.


kunststof vloersystemen epoxy gietvloeren troffel vloeren

design gietvloeren ondervloer egaliseren marmerstone vloeren